Home > Onze merken > Dahon

Dahon

Het verhaal van Dahon begint in 1975. In die tijd werkte Dr. David Hon, (de oprichter), bij de Hughes Aircraft Corporation in de VS. Hier werkte hij aan onderzoeksprojecten van de overheid. Hij werd beschouwd als een leidende expert op het gebied van solid-state laser technologie en had al diverse patenten op zijn naam staan.

Ondanks zijn succes wilde Dr. Hon zijn talent liever benutten voor nuttiger zaken (in zijn ogen). Tijdens de oliecrisis viel het hem op hoe afhankelijk wij hiervan waren en besloot hij om zelf fietsen te gaan ontwerpen omdat dit de duurzaamste transportoplossing is.

In de ogen van Dahon moeten een fiets een 'cleane' look hebben en voordelig genoeg voor veel mensen om aan te schaffen. Belangrijk om als transportoplossing te fungeren was de vondst om de fietsen inklapbaar te maken zodat je ze ook makkelijk met de trein, bus, boot of auto kon meenemen. Op deze manier ontstonden de eerste prototypes van Dahon fietsen. De commerciele introductie van Dahon was in 1982. Direct wonnen de fietsen diverse designwedstrijden. Vol optimisme probeerde de oprichter andere fabrikanten te interesseren om zijn fietsen in productie te gaan voeren, niemand wilde hieraan waarna hij besloot om de productie volledig zelf ter hand te nemen.

Vandaag de dag zijn we 2 miljoen verkochte Dahon fietsen verder en is het een merk dat als leidende mag worden beschouwd waar het gaat om vouwfietsen. In onze winkel treft u een ruim assortiment van Dahon aan.

Bekijk onze collectie